05/05/22: Dag 6 – New York

Vandaag ziet het weer er stukken beter uit. Onder een lekker zonnetje gaan we naar de fietsverhuur bij Central Park. Vanaf half 11 hebben we een hele dag de fietsen. We krijgen 2 oude barrels mee, en na het nodige gedoe van zadel los, iets hoger, beetje lager, kunnen we op weg. Wel een verschilletje met Nederland, het fietsen hier. Dat is even wennen. Maar we beginnen met een stukje Central Park, daarna buigen we af naar de East River. Daar hebben we een mooi uitzicht op Roosevelt Island. Wel jammer dat er volop wegwerkzaamheden zijn bij de Queensboro Bridge, dus het fietspad houdt hier op. En het bleek toch erg lastig om hier omheen te kunnen. Nou ja, dan maar terug richting Central Park.

Wanneer we daar terug zijn, zoeken we een grasveldje op en eten we nog een hotdog. Even lekker relaxen in het park. Hierna fietsen we naar de andere kant van Manhattan, naar de Hudson River. Hier ligt een heel goed fietspad, helemaal langs de westkust van Manhattan. Dat rijdt een stuk beter! We fietsen door tot aan de Intrepid, een oud vliegdekschip dat hier al jaren ligt. Dan pakken we toch dezelfde weg terug, want helemaal doorrijden naar het zuiden, dat is nog een heel eind. Op de terugweg zetten we in het Hudson River Park de fietsen op slot en lopen we de pier op. Zo heb je een nog beter uitzicht op de skyline. Via Central Park fietsen we terug naar de fietsverhuur en leveren de fietsen in. Vanaf hier wandelen we terug naar Times Square. Onderweg nemen we nog een frappucino bij Starbucks. Dat verkoelt goed, met dit heerlijke warme weer. Op Times Square is het zoals vanouds stikdruk. Ondertussen is het al vijf uur, tijd om een hapje te gaan eten. Het wordt Dallas BBQ. Het zit er goed vol. Ook de Amerikanen eten hier, dan moet het wel goed zijn. Ik neem een burger met friet en Corné de NY steak. We zien al flinke borden met allerlei soorten kip voorbij komen, ‘Americans love chicken!’. Wauw, dat zijn nog eens porties, dan is wat wij besteld hebben, maar matig.

Na het eten gaan we naar de bioscoop, die naast het restaurant ligt. We gaan naar Fantastic Beasts: the secrets of Dumbledore. Natuurlijk een popcorn en beker cola mee, small en medium, dat wel. De beker cola zit zo vol, dat er een heleboel op mijn kleren beland. Maar ja, verder alles prima, zeker met de grote stoelen, die ook nog eens in relaxstand kunnen. Na de film wandelen nog even terug naar Times Square. Zo ’s avonds is het er heel anders. Veel muziek, motoren, straatartiesten en ander gek volk. Uiteindelijk zijn we rond 11 uur terug bij het hotel.