06/05/22: Dag 7 – New York

Zo mooi als het weer gisteren was, zo slecht is het vandaag. We staan op met regen, en dit zal de hele dag zo blijven. Het is daarom maar goed dat we 2 musea op het programma hebben staan. Na het ontbijt vertrekken met de metro naar het American Museum of Natural History. We stappen zo’n beetje voor de deur uit. Eenmaal binnen is het eerst in de rij voor de tickets en dan omhoog naar de 4e verdieping. Hier staan veel skeletten van dino’s. Ook de hele evolutie van dino’s naar dieren die we nu kennen is te zien. Erg mooi. Verder zijn er tentoonstellingen van allerlei volkeren, zoals Azteken en Indianen. Het is een prachtig museum, waar we echt te weinig tijd voor hebben om alles uitgebreid te bekijken,

Na dit museum pakken we weer de metro. Nu gaan we naar het World Trade Center. Het 9/11 Memorial Museum is vandaag wel open, dus we wagen een 2e poging. Wanneer we er zijn, is het inderdaad open, er staat een hele rij. We gaan eerst maar even iets te drinken zoeken. Het wordt de Burger King. Leuk detail: hier stonden we in 2013 ook voor de deur. Toen werd er nog volop gebouwd om alles te herstellen na 9/11. We gaan boven even zitten met een lekkere cinnabon, die worden hier ook verkocht. Met deze hoeveelheid calorieën komen we de middag wel door! Nu dan maar in de rij voor het museum. Volgens een man van het museum is het een kwartiertje in de rij, en dan meteen door naar binnen. Nou, dat worden 3 kwartiertjes en zeiknat. We moeten er wat voor over hebben. En we zijn blij dat we toch gegaan zijn, want het is een indrukwekkend museum! De hele dag van 9/11 wordt in beeld gebracht. Er liggen ook veel spullen die zijn teruggevonden in de puinhopen, en er zijn restanten van de oude Towers te zien. Ook is er aandacht voor het herdenken van alle slachtoffers.

Het is ondertussen een uur of vijf wanneer we weer buiten staan, en het is harder gaan regenen. Dan maar meteen weer de metro in. De laatste stop is Grand Central. In dit mooie station gaan we eten bij Prova Pizza Bar. Corné gaat voor de spaghetti en ik neem een pizza margeritha. Hierna meteen door naar het hotel. Het laatste stukje, van Hudson Yards naar de Springhill Suites regent het pijpenstelen. Jammer van het weer vandaag, maar gelukkig waren we veel binnen en onder de grond. Morgen wordt onze laatste dag in de Big Apple. Om half 7 vertrekt onze vlucht richting Brussel.