03/05/22: Dag 4 – New York

Ondanks de vermoeiende dagen, zijn we op tijd wakker, rond 7 uur deze keer. Dat betekent dat we op tijd de stad in kunnen. En vandaag schijnt het zonnetje weer, zonnebrand check. We gaan een tweede poging wagen bij Hudson Yards. Na een minuutje of 10 zien we de wolkenkrabbers helemaal. Dus we kunnen naar The Edge. Met onze sightseeing pasjes staan we op tijd in de rij en iets na tienen kunnen we genieten van een prachtig uitzicht over New York. Blijft gaaf om te zien, en met de glazen wanden geeft het een extra mooie view! We maken weer veel foto’s.

Na een bezoekje aan de shop, gaan we richting de High Line. Hier loop je over het oude spoor van de NY Metro, maar nu is het een mooi wandelpark geworden. De volgende halte is Chelsea Market. Dit is een overdekte oude hal, met volop winkeltjes en eten en drinken. Hier vinden we het eigenlijk te druk. Eenmaal buiten zien we een betere plek: de Starbucks Reserve Roastery. Dit is een hele grote Starbucks winkel, waar ook de koffiebonen gebrand worden en vanalles op het gebied van koffie wordt verkocht. Wel raar om te zien dat ze hier ook de ouderwetse koffiezetapparaten van DE en filterzakjes als ‘hip en trendy’ verkopen. Dan waren wij dat dus al jaren…

We nemen nu de metro terug richting Times Square. Vanaf dan loopt de middag flink anders dan gepland. De hop-on-hop- ff bus naar Harlem, die we hier willen nemen, blijkt helemaal niet te gaan. Iets met corona. Wat gaan we dan nu doen? We zitten ook vlak bij het Rockefeller Plaza, en besluiten daar maar heen te wandelen. We gaan eerst even relaxen op een pleintje met fonteinen, en genieten van het zonnetje en een lekkere milkshake. Aan de overkant ligt Radio City Music Hall. Hier kunnen we ook een tour doen met onze passen. We zochten overal de ingang, maar nee hoor, ook dicht. Oké, dan maar de NBC-shop in. We lopen wat rond, en zien dan allemaal mensen in de rij voor de latenight show van Seth Meyers. Zij hebben stand-by tickets. Want als de zaal niet vol is, mogen zij erin. Tja, we hebben toch geen plannen, dus we doen eens gek en sluiten ook aan in de rij, je weet maar nooit. Een kwartiertje later blijkt dat we toch net niet naar binnen kunnen. Maar over een half uur wordt er weer gekeken, en ja hoor, we mogen met een klein groepje vast mee naar binnen. Uiteindelijk waren er nog maar drie plekken over, en kon 1 van ons maar mee naar binnen. Ik ben gegaan en zat helemaal achteraan op het laatste plekje. Echt wel leuk om te zien hoe de opname van zo’n show gaat. Ondertussen heeft Corné een rondje Rockefeller en omgeving gedaan. Na een uurtje zien we elkaar weer en gaan we eten bij Applebee’s, altijd lekker daar. Ik neem de chicken Alfredo en Corné de steak.

Wanneer we weer terug zijn op onze kamer, krijgen we een mailtje dat we voor morgen ook tickets voor de show hebben, dan kunnen we alletwee mee. Dus als het meezit gaan we naar show 2 van Seth Meyers, met als gast Jennifer Grey: “I carried a watermelon”. We gaan het zien.