02/05/22: Dag 3 – New York

Vanmorgen werden we al vroeg wakker van onweer. Maar ook van alle appjes die hier vroeg binnenkwamen vanwege onze trouwdag. Vandaag zijn we 25 jaar getrouwd! En het is mooi dat we dat in NY kunnen vieren! We gaan rond half negen ontbijten. Gelukkig is het nu niet zo druk in de ontbijtruimte. We kunnen ook rustig aan doen, want we hoeven pas om half 12 bij het Empire State Building te zijn. Dus na het ontbijt de spullen pakken, social media even bijwerken met alle felicitaties, en daarna op pad. Het weer zit niet echt mee vandaag. Het is erg bewolkt, en af toe miezert het wat. De top van Empire State is net niet te zien. Dat belooft wat voor ons uitzicht daar boven. We zijn nog aan de vroege kant, dus eerst maar even winkels kijken op 34th Street. Rond elf uur mogen we toch het Empire State Building binnen. Mooi gebouw van binnen! En tja, daar zien we nog het meest, want buiten is er helaas nul komma nul uitzicht. We staan letterlijk in de wolken. Erg jammer, maar niets aan te doen. Dan maar wat mensen vragen om van ons samen foto’s te maken. Het is toch een leuke herinnering voor later: 25 jaar getrouwd en boven op het Empire State Building!

Wanneer we weer beneden staan, gaan we natuurlijk nog even de shop in. Ik koop een klein formaat ESB en Corné nog een ESB-pin. Nu even naar de Hollister Store om, op bestelling voor thuis, wat polo’s te kopen. Handig hoor, een personal shopper. Met de metro gaan we door naar Kleinfeld. Ik wilde toch de winkel van ‘Say yes to the dress’ gezien hebben. We stappen alleen te ver uit, en wat blijkt? Zitten we vlakbij het huis van ‘Friends’. Dit huis staat trouwens in West Village, een mooie wijk met oude gebouwen. Leuk om daar rond te wandelen. We drinken nog even koffie bij een Starbucks en dan gaan we met de metro richting Kleinfeld en het Flatiron building. Even kort: Kleinfeld was dicht en het Flatiron building stond in de steigers. Dat kun je zo eens hebben. We zagen daar wel de Harry Potter Store. Dit was een erg mooie winkel.

De laatste stop van vandaag werd Hudson Yards. Daar wilden we een stuk van de High Line gaan lopen. Maar ondertussen slaat de vermoeidheid toe. Het is ook al een uur of vier. We bekijken alleen de Vessel en de nieuwe wolkenkrabbers die hier staan. Ze zijn allemaal van glas, en dat ziet er modern uit. Maar zo hoog, dat we door de bewolking niet de top kunnen zien. We gaan nog even warm binnen zitten in een chique mall. Hier besluiten we om terug te wandelen naar ons hotel. Dat zit hier maar een kwartiertje lopen vandaan! We komen langs het gloednieuwe treinstation Moynihan Train Hall . Een mooie, hoge en lichte hal met ook een Food Hall. Daar gaan we even zitten om pizza te eten. Uiteindelijk zijn we al rond zeven uur terug op de kamer. Even lekker uitrusten van deze dag. Ondanks het weer hebben we veel leuke wijkjes, oude en bekende gebouwen gezien.