01/05/22: Dag 2 – New York

We waren deze ochtend al om half 5 wakker, maar we sliepen toch nog even door tot kwart voor 7. Het voordeel is wel dat je dan op tijd kunt gaan ontbijten. Om half 9 zitten we al in de ontbijtzaal van het hotel. Er is veel keuze uit allerlei soorten eieren: scrambled, gekookt, egg muffins. Maar er zijn ook bagels en vers fruit. Prima om de dag mee te starten dus. Het valt wel op dat er veel Nederlanders in dit hotel zitten. Je hoort sowieso veel Nederlands op straat.

We lopen naar 34th Street om daar op de metro te stappen. Bij Herald Square komt op dat moment de NY City Bike Tour voorbij. En dat zijn niet zomaar een paar fietsers. Het blijft maar komen. Ze maken een tour door de 5 burroughs. Wel leuk om even naar te kijken, maar dan gaan we toch echt naar Coney Island. We moeten toch zeker 3 kwartier met de metro. Dat geeft niks, kunnen we de dag tenminste rustig beginnen. Rond 11 uur stappen we uit bij Coney Island. Het is er nog erg rustig. Het is prima weer overigens. Een beetje jammer dat ik de fles zonnebrand uitgerekend vandaag vergeet in de rugzak te stoppen. We wandelen over de boardwalks en de pier. Langzaam wordt het steeds drukker, zeker wanneer het pretpark opengaat. De attracties hier stammen uit het de eerste helft van de 20ste eeuw. En dat is ook wel te zien. Voordat we verder gaan willen we nog een hotdog eten bij Nathan’s. Ik zoek vast een plekje en Corné wacht op de hotdogs. Dat wachten duurde wel een half uur! Nathan’s is ook al meer dan 100 jaar oud, maar dit is toch wel overdreven. Het bleek dat het bonnetjesapparaat kapot was gegaan, net na onze bestelling. Uiteindelijk smaakten de hotdogs goed.

We nemen de metro terug naar de Brooklyn Bridge. Halverwege maken we nog een stop bij Prospect Park in Brooklyn. Meteen wanneer we hier rondwandelen, merken we dat er een relaxte sfeer hangt. Hier heb je ook de woonhuizen met trapjes ervoor. Mensen zitten lekker buiten, of gaan naar het park. Hele gezinnen zitten op het gras, of kijken naar de baseballwedstrijdjes. Gezellig hier, maar we gaan verder. Ook meer omdat, als we gaan zitten, we waarschijnlijk niet meer omhoog komen. We beginnen toch al flink moe te worden van al dat wandelen. Terug dus naar de metro.

De laatste stop is Brooklyn Park, bij de Brooklyn Bridge. Hier is het erg druk met toeristen, maar ook veel New Yorkers, die lopen te joggen. Wij scoren eerst een lekker ijsje. Ook hier weer in de rij. Je moet veel geduld hebben in NY! Maar als we even later lekker op een bankje in de zon zitten, is het wachten snel weer vergeten. Ondertussen is het al zo’n zes uur. We pakken de metro terug naar Herald Square. Hier gaan we nog even Macy’s en Hollister binnen. Bij Shake Shack eten we lekkere burgers en dan lopen we terug naar ons hotel. We hebben weer veel gezien vandaag en zijn hartstikke moe van het wandelen. Nu uitrusten, en hopen dat het weer morgen meevalt. Er wordt regen verwacht, en dat is niet zo handig voor het uitzicht boven op de Empire State. Afwachten maar.