30/04/22: Dag 1 – Brussel-New York

Eindelijk! Na bijna 3 jaar starten we vandaag onze reis naar New York! En al best vroeg, want om kwart voor 6 zaten we al in de auto richting Brussel. Gelukkig verliep op de luchthaven alles heel voorspoedig. Om 8 uur zaten we al aan de koffie. Dit ging wel even wat sneller dan hoe het nu op Schiphol gaat. Het vliegtuig, een 787 dreamliner, vertrok wel 3 kwartier later dan gepland, maar met wind mee, kwamen we toch mooi op tijd aan.

We zitten overigens op de achterste rij in het vliegtuig. Ik zit in een rijtje van 2, en de stoel naast mij bleef leeg. Dus als de deuren dicht zijn, kan Corné gewoon naast mij zitten. Fijne plek wel, met flink wat ruimte. Alleen bij het eten, ‘chicken or Thai curry’, zijn we echt de allerlaatsten. En dan valt er niets meer te kiezen, dan is de ‘chicken’ net op natuurlijk. De stewardess toverde er ergens nog twee vandaan, da’s een meevaller.

We landden om 18 uur, oftewel 12 uur ’s middags in New York. Echt gaaf om de stad al te kunnen zien vanaf Newark Airport.

Ook hier ging alles vlot. Geen lange rijen bij de immigrations, en een vrolijke douanier, die ons aanraadde om ook nog eens naar Nashville te gaan. Hij zag nl. de andere USA-stempels in onze paspoorten. Na een paar treinritten komen we om half 2 aan op Penn Station. Het laatste stukje moet te voet, en dan kunnen we eindelijk even uitrusten op onze hotelkamer. Deze ziet er overigens prima uit.

We blijven niet te lang hangen op de kamer. Halverwege de middag gaan we een stukje wandelen richting Bryant Park en Times Square. Heel leuk om weer door de stad te lopen. Tis wel even wennen aan de drukte, het lawaai, en de geuren op straat. En ook dit gewoon in het openbaar: zwervers met drugsspuiten, dealen, iemand die effe een stapeltje petjes jat. Na 2 uurtjes begint de lange dag op te breken. We eten nog even wat bij de Mac en zijn rond kwart voor 7 terug op onze kamer. Nu even relaxen en bekijken wat we morgen gaan doen.